Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Diskuze

JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU

 Petra  2.2.2024 19:25

Dobrý den, jsem přeléčená po svrabu (několikrát natření infectoscabem), je možné, aby se následně po léčbě ještě dělaly větší pupeny na genitáliích a hýždích? Kůže po těle mě ještě svědí, ale je čistá nebo se objeví pupínek a do rána zmizí...Pořád se pozoruji, jestli se mi to nevrací a je to už velmi vyčerpávající. Pořád dodržuji doporučení ohledně praní prádla, výměny ložního prádla a čištění matrací a sedačky parním čističem. Jsou tyto následky po léčbě normální?
Velmi děkuji

Odpovědět

Odpověď

Re: Jak dlouho trvá léčba svrabu
 Cempírek

Tohle už nevypadá jako pokračování svrabu. To byste pozorovala pupínky a svědění i na jiných místech. Výskyt pupenů v těchto lokalitách by spíše mohl souviset s vedlejšími účinky masti Infectoscab. Zkuste ještě jednou kontaktovat kožní ambulanci a nechte si tyto příznaky vyšetřit. Z reálného vyšetření se dá poznat více a snáze se volí vhodná léčba.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Jak dlouho trvá léčba svrabu
 Petra

Dobrý den, jsem 4 dny po preleceni Infectoscabem a již od druhého dne kůže vypadá hůř než předtím (červené pupínky a puchýřky a vystoupila více vyrážka na klasických místech - břicho, podpaží, ruce). Je to reakce na mast nebo se mi to ještě víc "rozjelo"? Moc děkuji

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Jak dlouho trvá léčba svrabu
 Cempírek

Infectoscab léčí svrab tím, že usmrtí všechny živé roztoče. Mnoho z nich zahyne v chodbičkách pod kůží odkud už nevylezou a začnou se tam rozkládat. Tím způsobí drobné záněty projevující se jako nové červené pupínky. Tento stav by se měl upravit s postupnou výměnou pokožky, která trvá 28 dní. Úlevu ale pocítíte mnohem dříve. Trpělivost a klid jsou teď vašimi nejlepšími pomocníky.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Jak dlouho trvá léčba svrabu
 M.

Dobry den pane Cempirku,

jsem přelecena druhou dávkou Infectoscabem,protoze prvni dávka nepomohla. Od druhe dávky to jsou 4 dny. Dodržují všechna pravidla (praní,zehleni atd.),spím na jine posteli,chodím kazdy den do sauny (snažím se tam byt 3x min.10 minut),kazdy den se natiram otcem a tea tree. Stav je výrazně lepsi,ale stále se mi denně objeví cca 2 svedive pupinky. Na ty použiju tea tree nebo zbytecek Infectoscabu. Jak ctu níže odpověď,kterou jste psal pani predemnou,je to pravděpodobně normalni stav,coz me uklidnilo. Kazdy den si kontroluji rano prosteradlo ale stále tam objevuji larvy,vcera treba dve,dneska šest. Je to normalni? Ze treba opouští me tělo uz mrtvé po léčbě? Do sauny chodím vecer pred spaním,tak treba je to tim?
Vcera se mi na rukách objevily jakoby dva černé pupinky,lehce podlouhlé (asi zakončení chodbicky?),tak jsem si je vyoperovala krejcovskou jehlou a vydenzifikovala,pak natrela. Ty jsem predtim taky nemivala.
Snažím se myslet pozitivně a byt trpělivá,ale uz jsem z toho vyčerpáná :(

Také jsem se chtela zeptat, zda se opravdu drží jen na textiliich? Jestli je mozne,ze se treba drží na kovu (klika), dřevě nebo gumě (pasek od hodinek) atd..

Předem Vam moc dekuji za odpověď.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Jak dlouho trvá léčba svrabu
 Cempírek

Infectoscab je kontaktní jed, který usmrtí vše na vašem těle. Pokud u vás nákaza svrabem i přesto pokračuje, tak je blízko vás zdroj svrabu, kde svrab stále přežívá a přelézá na vás. Takovým zdrojem může být nějaký živočich a nebo člověk se svrabem, se kterým přicházíte do kontaktu. Když se nedaří svrab vymýtit z prostředí, ve kterém žijete, tak potom nejlepší způsob je nechat svrab vyhladovět. Toho dosáhnete tím, že na týden odjedete do hotelového pokoje a doma se postaráte, aby tam nezustalo nic živého, žádný člověk ani žádné zvíře. Do hotelového pokoje si také neberte sebou žádné zvíře. Věci a oblečení, které budete nosit v náhradním ubytování vložte do neprodyšněho igelitového pytle, pevně zauzlujte a dejte promrznout do mrazáku. Pytel s oblečením rozvažte až v náhradním ubytování, kde se před tím celá osprchujte a celá se natřete Infectoscabem. Použité oblečení, ve kterém jste přijela svlékněte hned po příchodu a vložte ho do neprodyšného igelitového pytle, který pověste ven na mráz. Až se vrátíte domů, tak všechen svrab bude mrtvý, protože nepřežije bez živého hostitele déle než 3 dny. Sauna a ocet jsou vůči svrabu neúčinné. Sauna nedokáže prohřát pokožku na takovou teplotu, aby svrab zahynul, protože by to pak zabilo i vás. Svrab žije uvnitř kůže, kde teplota nepřesáhne 40°C ikdyž jste v sauně s teplotou 100°C. Vaše termoregulace to nedovolí. Svrab umírá až při teplotách nad 50 °C. Ocet na svrab taky nepůsobí dobře, protože dokáže zahubit jen svrab, který je právě na povrchu, ale larvy a svrab uvnitř kůže jsou octem nedotčené a dál přežívají. Tee tree olej by mohl být účinný, ale koncentrace, které se běžně prodávají jsou natolik zředěné, že to svrab také nezabije. Jediným řešením je Infectoscab nebo mast ze síry. Držím palce, ať se brzy tohoto nepříjemného problému zbavíte.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Ako nenakazit dieta
 Lili

Dobry den ako prosim vas nenakazit dieta svrabom ma len 6mesiacov a velmi sa bojim aby to nechytil odomna. Uz preliecena infectoscabom ale predsa tam je inkubacna doba.dakujem

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Šance vyléčit se?
 Jana

Dobrý den pane Cempirek.
Bojuji s tím už hodně dlouho a teď mám šanci odjet ale i se psem na týden z domu.Mam infektoscab a na psa šampon s permentinem.
On ale nic nemá.Bohuzel v domě zůstáva spo lubydlici ktery prý nic nemá.Mam se znova pokoušet namazat tím infektoscabem postup vím nebo už nemám šanci a je to chronické?Plus mám to i ve vlasech.dekuji...

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Jak dlouho trvá léčba svrabu
 Nika

Dobrý den, jak dlouho má být člověk se svrabem doma? A když je 4 dny po namazání InfectoScab tak kdy může do kontaktu s blízkými osobami? A jak dlouho trvá než se úplně ztratí ta vyrážka? A co doporučujete za mast na to aby to nesvědělo? Děkuji předem za odpověď.

Nika

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Jak dlouho trvá léčba svrabu

 Čejková

Dobrý den,manžel absoůvoval přeléčení svrabem,jak se vrátil z nemocnice,tak má celé tělo červené a vysušené.Můžete nám poradit čím to zlikvidujeme a proč to je?Že by ta síra tak učinkovala na tělo?Mažeme to krémem co nám poradili v lekárně název je EXCIPIAL U LIPOLOTIO

Děkují za radfu a odpověď

Hezký den Čejková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak dlouho trvá léčba svrabu

 Žaneta

Zdravím,mám dotaz všechno jsem vyprala uklidila ,asi třikrát jsem se namazala mastickou na svrab stále mě a manžela svědi tělo už to není jako dřív ale pořád mám i leky dithiaden a mast infectoScab a taky masticku proti svědění byla jsem u doktorky pořád řešíme svědění už jsem z toho na nervy nevím co už dělat prosím o radu děkuji přeji pěkný den

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak dlouho trvá léčba svrabu

 Ivana

Rada bych se zeptala, jakému chladu je potreba vystavit textil a boty na desinfekci. Stačí balkon pres noc, když je v noci napr. 10°C?

Dekuji moc.

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS